bergheim

Beliggenhet

Bergheim ligger sentralt til på Borgenhaugen. Herfra er det kort vei til innkjøpsmuligheter og skoler på den ene siden og flott turterreng på den andre siden.

Rett i nærheten finner du kjøpesenter og flere dagligvarebutikker, bakeri og konditori, gartneri, apotek, byggevarehus med mer. Iseveien senter rommer en handelsdel og en helsedel med blant annet treningssenter og lege. Skjeberg familiesenter har blant annet helsestasjon. Ved siden av ligger Skjeberghallen som er tilholdssted for blant annet Sarpsborg IBK og Tveter håndballklubb.

Mot nord finner du Skjeberg Golfklubb som er en av distriktets flotteste. Banen har 18 hull og plassering inntil marka med flere vakre utsyn mot Isesjø. Er du interessert i hestesport er det kort vei til Kalabanen travbane.

Fra Bergheim er det gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder i skogsterreng, samt til Isesjø med bade- og fiskemuligheter. Fra golfbanen er det merket løype til Bodalstranda ved sydenden av Isesjø. Her finner man flott badestrand og grillplasser.

Det er nært til flere skoler og barnehager. Her finner du blant annet Borgen barneskole (ca. 4 minutter med sykkel), Hafslund ungdomsskole (ca. 10 minutter med sykkel), Borg videregående skole (ca. 3 minutter med sykkel) og Fjelldal barnehage (ca. 4 minutter med sykkel).

Det er kun 4 km inn til Sarpsborg sentrum. Hit tar du deg enkelt med buss, sykkel eller bil. Det er hyppige bussavganger fra hovedveien. Ny gang- og sykkelsti skal bygges frem til krysset Rådhusveien–Iseveien, og det blir da sammenhengende sykkelvei inn til sentrum.

Med bilen bruker du i underkant av 10 minutter til E6 mot Oslo eller Sverige.

Offentlig transport

Nygårdshaugen - 280 meter
Sarpsborg bussterminal - 9 min m/bil
Sarpsborg stasjon - 7 min m/bil

Barnehager

Nygårdshaugen barnehage (1-5 år) - 1000 meter
Kløvningsten barnehage (1-5 år) - 1.4 km
Fjelldal barnehage (1-5 år) - 2.7 km

Skoler

Borgen barneskole (1-7 kl.) - 1.4 km
Hafslund ungdomsskole (8-10 kl.) - 2 km
Borg videregående skole - 1.1 km
St. Olav videregående skole - 5 km

Sport

Skjeberghallen - 1000 meter
(Aktivitetshall, ballspill)
Spenst Skjebergsenteret - 10 min gange
Family Sports Club Iseveien - 15 min gange
Skjeberg Golfklubb - 2.1 km

Shopping

Extra Iseveien - 850 meter
KIWI Skjeberg - 850 meter
REMA 1000 Iseveien - 900 meter
Iseveien Senter - 1.1 km